29 серпня - День пам’яті захисників України

Дата: 29.08.2022 08:31
Кількість переглядів: 431

Багато століть Україна виборює своє право бути незалежною та суверенною. У календарі національних свят нашого народу є чимало сумних та величних дат на честь пам’яті та героїзму загиблих захисників держави. Нова доба приносить нові зміни та породжує нових героїв, чиї імена завжди пам’ятатимуть майбутнє покоління.

Сьогодні, 29 серпня, відзначаємо День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день відзначається в країні щорічно відповідно до Указу Президента України № 621/2019 від 23.08.2019 на підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Воєнні події на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат, а наші військовослужбовці-герої виявили героїзм. Саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів до повномасштабної збройної агресії росії у 2022 році.

Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, що вже дозріли. Тому сонях для нас є тим символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Схиляємо голови в пам’ять захисників та захисниць різних років! Імена героїв – кожного з них, як і жодного подвигу чи звитяги кожного не буде загублено у небутті. Ми в неоціненному боргу перед усіма ними. Висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих захисників, які втратили у війні з російським окупантом своїх синів, дочок, чоловіків, братів, сестер.

Слава захисникам та захисницям України!

Герої не вмирають!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь