Сьогодні вітали зі 100-літнім ювілеєм жителя Тульчинської громади

Дата: 01.09.2022 16:18
Кількість переглядів: 323

Сьогодні cвій 100 – річний ювілей святкує житель села Зарічне Тодосюк Василь Миколайович, ветеран Другої світової війни, інвалід Вітчизняної війни І групи. До оселі Василя Миколайовича аби привітати та побажати усіляких гараздів, завітали голова Тульчинської міської ради Валерій Весняний та староста Зарічненського старостинського округу Марія Лейбак. За багаторічну сумліну працю та з нагоди відзначення 100-річного ювілею вручили квіти та подяку Тульчинської міської ради. Валерій Весняний побажав міцного здоров’я, миру, добробуту, уваги і поваги від всієї великої родини. Незважаючи на поважний вік, усі вітання ювіляр приймав особисто.

Кожен такий ювілей є гордістю для нашої громади, у кожного з них своя історія, свої секрети довголіття. Таку подію можна назвати найграндіознішою в житті не тільки ювіляра, але і всієї громади. Ці люди є очевидцями багатьох історичних подій минулого століття, носіями наших традицій, глибокої життєвої мудрості.

Василь Миколайович розповів про основні сторінки свого життя. Народився 1 вересня 1922 року у сім'ї робітників. У 6 років хлопчик залишився без матері. У юному віці пережив голодомор 1932-1933 років. З 1940 року проходив строкову військову службу в Криму. У 1942 році там його застала війна і він отримав своє перше поранення. Та завдяки сильному характеру, не залишився у госпіталі надовго, а продовжив захищати Батьківщину зі званням сержанта. Нагороджений медалями «За перемогу над Німеччиною», «За бойові заслуги», «Захиснику Вітчизни».

Після закінчення війни повернувся додому, де його чекала майбутня дружина. А в жовтні 1947 року одружився з Марією Андріївною. Працював продавцем у колективному господарстві, також різноробочим у колективному та рибному господарстві. У 1982 році вийшов на заслужений відпочинок.

І зараз, в свої 100 років Василь Миколайович проживає з дружиною Марією Андріївною, а в жовтні 2022 року відзначатимуть ще одну поважну річницю - 75 років з дня одруження. Разом вони народили та виростили трьох чудових дітей: доньки Ганну і Надію та сина Михайла. Також мають 6 внуків, 10 правнуків та 3 маленьких праправнуків.

Сто років для світу – це маленька крихта у просторі часу, сто років для людини – майже вічність. Роки радісні і тяжкі, святкові і буденні, насичені подіями та непередбачуваними змінами. Але, незважаючи на поважний вік, ювіляр своєю життєвою силою надихає та переконує, що українцям все під силу. Викликає захоплення міцний дух, з яким Василь Миколайович пережив війну, повоєнні роки, часи поневірянь та чимало життєвих випробувань.

Шановний Василь Миколайович! У день Вашого славного ювілею, у другому сторіччі життя щиро бажаємо міцного здоров’я, родинного затишку, душевного спокою. Миру, добра і добробуту, уваги і поваги від дітей, внуків та правнуків. Нехай Господь благословить Вас великими милостями і дарує многих і благих літ.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь