У ТУЛЬЧИНІ В ОСТАННЮ ПУТЬ ПРОВЕЛИ ЮНОГО ГЕРОЯ

Дата: 13.12.2022 17:41
Кількість переглядів: 401

Сьогодні попрощалися із Ростиславом, який тепер назавжди залишиться у Тульчині. Серед багаточисленного натовпу - найбільше молоді. Важко бачити наше молоде покоління у горі, важко усвідомлювати яке випробування впало на їхню юність, на найщасливіші та безтурботні роки життя.

Чергова непоправна втрата, яка пекучим болем залишиться у пам’яті кожного з нас. Ще одна зранена сім’я. Знову заплакана матір біля могили свого сина. 

Ростиславу виповнилося лише 21 рік, а він свідомо зробив свій вибір у житті бути військовим та захищати свою країну від окупантів. Йому б ще жити й жити, будувати плани, здійснювати мрії, подорожувати, створювати сім'ю...  Жодними словами неможливо виміряти біль втрати. Наслідки клятої війни забирають найкращих, справжніх, мужніх та хоробрих, які до останнього подиху відстоюють незалежність та цілісність нашої України.

Лейтенант, Ростислав Покиньчереда житель м.Тульчин, народився 29 серпня 2001 року. Закінчив Тульчинський ліцей №1 та військову академію у м.Одеса.

На військову службу Ростислав був призваний 20 липня 2018 року Тульчинським РВК Вінницької області. Служив начальником групи розвідки штабу 3-го загону військової частини А3199. Був вірним військовій присязі, активним, вольовим, завзятим, життєрадісним, ініціативним, хоробрим воїном та справжнім патріотом. 

Загинув Ростислав 9 грудня 2022 року у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність.

Вчора Ростислав повернувся до дому у траурному кортежі. Жителі Тульчинської громади встелили дорогу квітами та зустрічали навколішки.

З Героєм прийшли попрощатися рідні, близькі, побратими, волонтери, друзі, однокласники та знайомі.

Біля Центру культури та дозвілля відбувся траурний мітинг. Перед похованням Герой востаннє побував у рідній домівці, де протоієрей Василій помолився за упокій молодої душі.

Немає слів аби загоїти той біль, що охопив серце матері Тетяни, батька Василя, брата Влада,  які втратили найріднішого. Вся громада поділяє ваше горе, сумує разом з вами, підтримує вас у годину скорботи.

На церемонії прощання слова підтримки висловили начальник відділу призову Олег Дорошенко,  міський голова Валерій Весняний та директор Тульчинського ліцею №1 Ігор Третяк. 

Воїна поховали на новому кладовищі у м. Тульчин. 

Він віддав найдорожче - своє молоде життя за кожного з нас, за нашу свободу та незалежність. Його героїчний подвиг назавжди житиме у пам’яті майбутніх поколінь.

Відважний український воїн став символом гідності, відваги, віддавши життя за рідну Батьківщину. Кожний загиблий воїн - це болючий шрам для всіх нас. Вічна слава Героям, відважним захисникам, які тепер з небес будуть охороняти наш мир і спокій! 

Вічна слава Ростиславу!

Назавжди в пам'яті! Назавжди в строю!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь