День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2022 11:18
Кількість переглядів: 158

Фото без описуЩороку 14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — героїв, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, а серед них і наші земляки – мешканці громади.

Саме цього дня було офіційно повідомлено про завершення будівництва і прийняття в експлуатацію комплексу захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС, чим було завершено перший етап ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Тож це була перша перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Сьогодні в парку "Пам'ять" в м.Тульчин відбулося покладання квітів до пам'ятного знаку «Дзвони Чорнобиля» до Дня ліквідатора аварії на ЧАЕС за участю секретаря міської ради Віталія Чуби та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи на планеті ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах. Низько вклоняємось ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашої громади, які, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії,  тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків. 

Зараз, коли Україна чинить спротив російському вторгненню, а окупанти погрожують усьому світові новою ядерною катастрофою, подвиг українських ліквідаторів набуває особливої ваги. Україна як ніхто знає ціну радіаційної безпеки і зробить усе, щоб нічого подібного до Чорнобильської катастрофи більше не сталося.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь