Відповідно до Бюджетного регламенту Тульчинської міської ради фінансове управління презентує інформацію про виконання бюджету Тульчинської міської територіальної громади за 2022 рік

Дата: 06.02.2023 17:05
Кількість переглядів: 430

Фото без описуВідповідно до Бюджетного регламенту Тульчинської міської ради фінансове управління презентує інформацію про виконання бюджету Тульчинської міської територіальної громади за 2022 рік

 

 

 

В цілому до місцевого бюджету протягом 2022 року надійшло фінансових ресурсів в сумі 404,5 млн.грн., з них до загального фонду – 393,2 млн.грн. та до спеціального фонду – 11,3 млн.грн. Основну роль у виконанні бюджету відіграє загальний фонд. Так, за звітний період мобілізовано власних доходів в сумі 273,7 млн.грн., річні планові показники виконано на 106,5%. Понад план надійшло 16,7 млн.грн. Порівняно із минулим 2021 роком надходження зросли на 28,1 млн.грн. або на 11,5%.

Фото без опису

Основним податком, що наповнює місцеву казну, залишається податок на доходи з фізичних осіб, питома вага якого становить майже 71% усіх доходів. За звітний рік бюджет отримав 194,1 млн.грн. цього податку. Проти минулого 2021 року поступило більше на 33 млн.грн. або на 20,5%. Ріст надходжень відбувся за рахунок суттєвого підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, у порівнянні із попереднім роком ці надходження зросли
більш як у 8 разів. Саме цей показник забезпечив виконання бюджету нашої громади у 2022 році.
В галузевому розрізі – майже половина усього ПДФО надійшло від бюджетної сфери –  це 96,7 млн.грн. Домінуючими залишаються також сільське господарство – 43,3 млн.грн. та промисловість – 17,6 млн.грн. Від постачальників енергоносіїв та комунальних послуг отримано 10,5 млн.грн., від малого бізнесу та фізичних осіб - 9 млн.грн. податку.

Фото без опису

По місцевих податках і зборах за звітний рік отримано до бюджету 61,7 млн.грн. Проти попереднього року надійшло менше на 0,4 млн.грн. або на 0,6%. Річний план по місцевих податках виконано лише на 94,7%. Основний у місцевих податках – це єдиний податок, який сплачують фізичні особи-підприємці та сільськогосподарські товаровиробники. За звітний рік поступило 36,7 млн.грн. єдиного податку. По платі за землю бюджет отримав 21,5 млн.грн., по податку на нерухоме майно – 3,3 млн.грн. По цих податках недоотримано у 2022 році до бюджету 3,5 млн.грн., які мали сплатити фізичні особи. 

Фото без опису

Ще одне джерело надходжень нашого бюджету – це акцизний податок. За звітний рік його надійшло 9,5 млн.грн., що менше попереднього 2021 року на 41,4%. Планові показники по акцизному податку не виконано, в тому числі по акцизному податку на пальне. Це пов‘язано із внесенням змін до Податкового кодексу щодо встановлення нульової ставки акцизу на окремі види пального із березня по вересень місяць 2022 року.
Разом з цим, додатній приріст має надходження акцизу із алкоголю та тютюну, темп росту за звітний період склав майже 49%.

Фото без опису

Від надання адміністративних послуг до бюджету поступило 5,1 млн.грн., що більше попереднього 2021 року на 1 млн.грн., в тому числі від послуг, наданих:
- центром надання адміністративних послуг міської ради – 1,3 млн.грн.
- регіональним сервісним центром МВС – 1,4 млн.грн.

- управлінням державної міграційної служби – 2,1 млн.грн.
- послуг за видачу ветеринарних документів – 0,3 млн.грн.

Фото без опису

До спеціального фонду бюджету за 2022 рік надійшло доходів 11,3 млн.грн., з них 
- власні надходження бюджетних установ – 4,8 млн.грн.,
- кошти від продажу землі – 4,2 млн.грн.,
- доходи природоохоронного фонду – 1,1 млн.грн.,
- відшкодування втрат сільськогосподарського виробництва – 0,1 млн.грн.
- доходи цільового фонду – 1,1 млн.грн., в тому числі благодійні внески на заходи із територіальної оборони – 932 тис.грн.

Фото без опису

Крім власних надходжень податків і зборів до бюджету громади за минулий рік отримано 119,5 млн.грн. дотацій та субвенцій із державного, обласного та інших бюджетів, з них:
- із Державного бюджету – 116,2 млн.грн.
- із обласного бюджету – 3,2 млн.грн.
- із бюджетів територіальних громад – 83,7 тис.грн.

Фото без опису

Завдяки сприятливим чинникам і позитивним показникам місцевого бюджету за 2022 рік проведено видатків на загальну суму 367,7 млн.грн.
За галузевою структурою найбільший обсяг займають видатки на освіту – 64,9%, на державне управління – 9,3%, на соціальний захист – 7,1%, на житлово-комунальне господарство та будівництво – 6,3%, на охорону здоров‘я – 5,3%, на культуру – 3,8%, на фізичну культуру і спорт – 0,8% від загального обсягу проведених видатків.

В зв‘язку із обмеженнями по використанню бюджетних коштів, черговістю здійснення органами казначейства платежів в період дії воєнного стану, за звітний рік планові видатки профінансовані лише на 92%, недофінансовано до плану 28,4 млн.грн. Крім того, станом на 01 січня 2023 року утворилася кредиторська заборгованість в сумі 3,5 млн.грн. в зв‘язку із непроведенням платежів органами казначейства.

Фото без опису

За економічною структурою найбільше коштів спрямовано на виплату заробітної плати з нарахуваннями - це 276,7 млн.грн., на оплату спожитих енергоносіїв 36,4 млн.грн., медикаменти та харчування – 6 млн.грн., соціальні виплати населенню – 9,6 млн.грн. – усього на захищені статті за 2022 рік використано 328,7 млн.грн. або 89,4% усіх проведених видатків.

Фото без опису

Незважаючи на складну ситуацію в країні, вдалося забезпечити виконання бюджету за доходами та безперебійне фінансування всіх пріоритетних видатків вчасно та в повному обсязі.
Попри активні бойові дії цьогоріч фінансова система працює без перебоїв, новий бюджетний рік розпочався вчасно. Ми віримо, що вже цього року наздоженемо все втрачене в минулому році, профінансуємо в повному обсязі видатки розвитку, створюючи належні умови для громадян.

Більше інформації на відкритому порталі Open Budget  за посиланням https://openbudget.gov.ua/local-budget/02507000000/info/indicators


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь