Шановні жителі Тульчинської міської територіальної громади!

Дата: 24.04.2023 14:38
Кількість переглядів: 168

Податкові відносини в умовах воєнного стану – важлива складова економічного фронту. Сплата податків - це наповнення місцевих бюджетів, підтримка ЗСУ і держави в цілому.
Платники повинні самостійно стежити за наявністю або відсутністю податкового боргу до 3 060 гривень. Платникам, які мають податковий борг, сума якого не перевищує 3 060 гривень податкова вимога не надсилається. Відповідно такі особи можуть і не знати про його наявність та накопичувати борг за рахунок штрафних санкцій, які застосовуються за несвоєчасну сплату податків.

Коли сума податкового боргу буде більшою за 3060 гривень, податковий орган вручає податкову вимогу та застосовує заходи стягнення податкового боргу, одним з яких є передача майна боржника в податкову заставу. Отримавши податкову вимогу платник дізнається про розмір податкового боргу, термін його сплати та можливі наслідки його непогашення в установлений строк. Тому, щоб наявність податкового боргу не стала неприємною несподіванкою, платникам потрібно вчасно сплачувати визначені суми податкових зобов’язань. Крім цього, потрібно самостійно стежити за наявністю або відсутністю боргу.

На перший погляд незначні суми боргу призводять до мільйонних гривень втрат бюджету. Так, на 1 квітня поточного
року по Тульчинській громаді з сумою боргу до 3 060 гривень налічується 3,8 тис.боржників, що мають у сумі боргів майже на 1,4 мільйона гривень.

Отримати інформацію про суму заборгованості, вид податку та підстави виникнення податкового боргу можна скориставшись Електронним кабінетом платника або ж звернутись до спеціалістів в Центрах обслуговування платників при податкових інспекціях.

Крім того, інформацію про наявність у себе податкового боргу можна перевірити і в територіальних громадах.
Просимо вас бути відповідальними, адже вчасно сплачені податки є тим фінансовим ресурсом, який гарантує нашій громаді повноцінну життєдіяльність і безпеку в умовах війни.
Все буде Україна!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь