Пошук

До уваги абонентів КП «Тульчинводоканал»

Дата: 29.05.2023 15:58
Кількість переглядів: 165

Відповідно до Розпорядження Тульчинського міського голови №02-06-106 від 26.05.2023р. на виконання Рішення №650 від 18 вересня 2012р. Адміністрація  КП «Тульчинводоканал» закликає жителів  Тульчинської  громади  економніше витрачати  воду у зв’язку з сильною спекою і посухою. У місті утримується спекотна і суха погода. До того ж найближчим часом синоптики опадів не прогнозують. Цілодобово працюють скважини на всю потужність, але води в них катастрофічно не вистачає.

   Керуючись Законами України «Про питну воду та питне водопостачання»,  враховуючи негативний вплив використання питної води з системи централізованого водопостачання  для зрошування (поливу) на стан забезпечення питною водою мешканців Тульчинської громади, відповідно до  ст. 4 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», п. 3.3, 3.4, 3.5 Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України,  затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України  № 190 від 27.06.2008 р. , ст.. 188-1 Кримінально-процесуального кодексу України, п.п. 7, 21, 31 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 630 від 21.07.2005 р.,   з метою покращення надання послуг з централізованого водопостачання населенню,  для впорядкування обліку  і зменшення втрат питної води, яка використовується для поливу присадибних ділянок, КП «Тульчинводоканал»  забороняє   полив централізованою питною водою із комунальних водопровідних мереж   зелених зон територій підприємств, подвір`я, вулиць, присадибних ділянок та городів без використання приладів обліку води.

Визнати факт використання холодної води із комунальної водопровідної мережі  для поливу садів, зелених зон територій підприємств, подвір`я, вулиць, присадибних ділянок та городів без використання приладів обліку води як нераціональне використання питної води, яке приводить до виснаження джерел холодного водопостачання.

Комунальним  підприємством  забезпечено організацію та проведення рейдових перевірок раціонального використанням холодної води комунальних мереж водопостачання, та у разі виявлення фактів порушення законодавства, складаються акти про виявлені порушення.

Нарахування за використання водою проводити згідно із підписаним договором на надання послуг з централізованого водопостачання;

В разі виявлення факту нераціонального використання холодної води без установлення приладів обліку води, витрати води на полив розраховувати згідно з п.3.3 та п.3.4 Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затвердженими Наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008р. № 190. Розрахунковий період при безобліковому водокористуванні встановлюється з дня початку такого користування. Якщо термін початку безоблікового водокористування виявити неможливо, розрахунковий період становить один місяць.

Так, наприклад, при стандартному діаметрі труби 15мм і максимальній швидкості води виходить споживання 1,27 куб.м за годину. За добу набігає 30,48 куб.м, а за місяць доведеться заплатити за 914 куб.м.  При затвердженому тарифі 32,22грн. за куб.м  води до сплати  буде нараховано 29449,08грн. в місяць. Мінімальний штраф становитиме 981,64грн. (з розрахунку за один день). Якщо діаметр труби буде більший, то відповідно і сума штрафу буде більшою.

Якщо ситуація не зміниться, водопостачання буде здійснюватись тільки за графіком, а не цілодобово.

Ми сподіваємось на свідомість усіх мешканців у дотриманні вимог користування водою, бо на жаль, «справжню цінність води розуміють лише там, де її не вистачає».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь