25 червня 2023 року у с.Клебань попрощалися із захисником Іваном Жабрицьким

Дата: 25.06.2023 17:09
Кількість переглядів: 227

Сьогодні наша громада навколішки та зі сльозами на очах зустріла ще одного Героя, який віддав усе, аби Україна відірвалась від загарбницьких рук московитів та жила вільно і незалежно.

Жабрицький Іван Миколайозич, народився 19 липня 2001 року в Одеській області Овідеопольського району село Петродолинське.
Там ходив до дитячого садочку. В 2007 році пішов до 1 класу та закінчив 6 класів Петродолинської школи. У 2013 році разом з сім'є переїхали до села Клебань Тульчинського району. Пішов навчатися до місцевої школи, яку закінчив в 2018 році.
Після закінчення школи вступив до державного Немирівського професійного ліцею, там здобув професію електрогазозварник. Зрозумів , що хоче навчатися далі вступив до вищого професійного училища No41 здобувши професію «Лісник- водій автотранспортних засобів».
5 листопада 2020 року був призваний до Тульчинського військомату, де перебував на строковій службі у Національній Гвардії України в місті Запоріжжя. З першого дня повномасштабного вторгнення Іван взяв до рук зброю і пішов захищати свою країну. На жаль 19 червня 2023 року, біля населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області життева зірка нашого Героя-захисника навіки згасла.
Йому назавжди залишиться 21 рік… Захищаючи усіх нас від окупантів, він віддав найдорожче – своє життя. 

Сьогодні він повернувся до рідного села «на щиті».
З синьо-жовтими прапорами, що символізують державність та українську соборність, які захищав наш земляк, супроводжували загиблого воїна, а вулиці села, по яких пролягавав останній шлях Героя, перетворились на живий коридор слави. Люди віддавали шану Герою, стоячи на колінах та встеляючи живими квітами його останню путь.

Чин похорону відбувся у храмі в с.Клебань.
Прощальні промови висловили представник Тульчинського РТЦК та СП старший лейтенант Олександр Салик, заступник голови районної військової адміністрації Сергій Чепернатий, голова районної ради Василь Неборецький, секретар Тульчинської міської ради Віталій Чуба та староста Клебанського старостинського округу Ірина Чуба.

Поховали воїна на кладовищі в селі Клебань. Проводжали бійця під звуки військового оркестру. Останню шану побратиму нацгвардійці віддали, за традицією, воєнним салютом.

У скорботі схиляємо голову та висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким захисника України. 

Низький уклін Герою за самовіддану любов до України, за захист кожного з нас.
Його героїчний подвиг житиме у пам’яті майбутніх поколінь.

Вічна пам'ять Герою!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь