У Тульчинській громаді ГО «Гармонія» провела цикл навчально-практичних тренінгів для співробітників/ць соціальної сфери

Дата: 31.07.2023 15:17
Кількість переглядів: 453

Фото без описуУ рамках проєкту «Громади, де дбають про кожного та кожну», який реалізується у Тульчинській і Брацлавській громадах, громадська організація «Гармонія» зініціювала тренінгову програму для співробітників/ць соціальної сфери Тульчинської міської ради. Програма складалася з навчально-практичних семінарів актуальної тематики. Учасники/ці пройшли тренінг з протидії емоційного вигорання та психологічної підтримки; навчилися азам проєктного менеджменту та секретам написання грантів; дізналися про шляхи, механізми та інструменти фандрейзингу і краудфандингу, а також опанували практичні навички щодо надання соціальних послуг людям з інвалідністю.

«Загалом у рамках тренінгової програми було проведено 4 занять. Їх провели кваліфіковані тренерки та експертки. Важливо, що теми та наповнення кожного семінару формувалися відповідно запиту учасників/ць, – каже голова ГО «Гармонія» Людмила Нецкіна. – Ключова ідея полягала в тому, щоб навчити співробітників Тульчинської міської ради правильно надавати послуги людям з інвалідністю. Адже у Тульчинській громаді діє хостел для постійного проживання такої категорії осіб, зокрема і з числа ВПО. Тому треба знати і вміти, як коректно із ними працювати, або ж як правильно допомогти їм доглядати за собою, налагодити побут, чи знайти роботу».

Окрім цього, в проєкті передбачене надання консультацій для людей з інвалідністю. У громаді вже почали працюватиме юрист, який допомагатиме оформити всі необхідні документи, психолог, який допоможе подолати стресові стани, інструктор першого контакту, котрий підкаже, як повернутися до життя після травми і навчитися жити у новому статусі. Загалом послугами проєкту у громаді буде охоплено до 60 сімей людей з інвалідністю. Також проєктом передбачене створення для людей з інвалідністю пунктів безкоштовного прокату візків. У Тульчині таких засобів в обігу буде щонайменше 15 штук, говорить голова Тульчинської міської ради Валерій Весняний.

Проєкт «Громади, де дбають про кожного та кожну» реалізує ГО «Гармонія» у рамках Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь