Відповіді на часті питання на період воєнного стану:

Дата: 10.08.2023 21:03
Кількість переглядів: 146

Чи може батько отримати закордонний паспорт дитини, якщо документи на оформлення подавала мати?     Так. Це можливо, якщо під час подання заяви-анкети на оформлення закордонного паспорта дитині (у віці до 12 років) один з батьків визначить другого з батьків (опікунів, піклувальників, повнолітніх сина чи дочку, рідних (повнорідних та неповнорідних) сестру, брата, діда, бабу), який буде отримувати виготовлений закордонний паспорт.

Крім того, виготовлений паспорт для виїзду за кордон, оформлений  на ім’я особи, яка не досягла 12-річного віку, може бути виданий особі, уповноваженій на це законним представником на підставі довіреності, засвідченої в установленому порядку.

Паспорт для виїзду за кордон, оформлений особі у віці від 12 до 16 років, може бути виданий особі, уповноваженій на це законним представником на підставі довіреності, засвідченої в установленому порядку, ЗА УМОВИ ПРИСУТНОСТІ ОСОБИ, на ім’я якої оформлено паспорт для виїзду за кордон, оскільки під час видачі необхідно пройти процедуру верифікації.

Чи можна оформити паспорт громадянина України у формі картки за кордоном?

Так, громадяни України, які знаходяться за кордоном, мають можливість звернутись до розміщеного за межами України відокремленого підрозділу (філії, представництва) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, тобто, до відокремленого підрозділу ДП «Документ». Наразі такі підрозділи працюють у Польщі, Словаччині, Туреччині, Чехії, Німеччині та Іспанії.

Звертаємо увагу, що громадянин України, якому під час перебування за кордоном виповнилось 18 років та який не отримував паспорт, може звернутися до відокремленого підрозділу ДП «Документ» для його оформлення  вперше лише за наявності у нього документів з фотозображенням (зокрема, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, оформленого засобами Єдиного державного демографічного реєстру).

 

З повагою Тульчинський відділ УДМС у Вінницькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь