Соціальні послуги в громаді – відповідь на виклики воєнного стану

Дата: 15.09.2023 15:53
Кількість переглядів: 216

В сучасних умовах соціальні послуги набули нового значення, з’явився запит на нові послуги – реабілітація, підтримане проживання, а також постали питання соціальної інтеграції ВПО, допомоги захисникам та їх родинам.

У завершальний день візиту з обміну досвідом «Організація надання послуг в громаді», організованого ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, гості з Черкаської та Кіровоградської областей знайомились з практиками надання соціальних послуг на прикладі Тульчинської міської громади. Тут затвердили та впроваджують місцеві програми соціального захисту захисників і захисниць України, членів їх родин, ВПО, допомоги особам в кризових ситуаціях. Окрім того, створили і зараз розвивають відділення реабілітації в міській лікарні за підтримки муніципалітетів Німеччини.

Голови громад Черкаської та Кіровоградської областей в рамках практичної складової візиту відвідали притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статті, що у 2021 році створили як відділення комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Тульчинської міської ради. Гості ознайомились з роботою соціального хостела «Ганнопіль», створеного у 2022 році з метою забезпечення бездомних осіб тимчасовим житлом. А з початку повномасштабного вторгнення хостел приймає ВПО. У рамках проєкту «Громади де дбають про кожного та кожну», який впроваджується ГО «Гармонія» за підтримки «ULEAD з Європою», в хостелі створено місця для постійного проживання та надання соціальних послуг людям з інвалідністю. Також голови громад Черкащини та Кіровоградщини відвідали «Центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю «Промінь надії», який надає безкоштовно 7 соціальних послуг дітям з інвалідністю від 7 років та молодим людям з інвалідністю 18+.

На завершення візиту представники громад-учасниць візиту завітали до музею-квартири Миколи Леонтовича, що є домом легендарної мелодії «Щедрик» - символу Різдва в усьому світі. Відвідали також і «Леонтович арт-квартал» – простір, який включає вісім муралів на музичну тематику, просторові вуличні інсталяції, а також інтерактивний пам’ятник мелодії «Щедрик». А фінальною арт-нотою візиту став Палац Потоцьких, де відбувається чимало різноманітних культурних заходів, в тому числі відомий далеко за межами Вінниччини міжнародний фестиваль оперної музики «OperaFest Tulchyn».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь