Сьогодні, 19 вересня 2023 року в Крищинцях попрощалися із загиблим Олексієм Алешко 

Дата: 19.09.2023 16:35
Кількість переглядів: 170

Трагічна реальність щодня вражає нас до глибини душі. Через війну в Україні ми стаємо свідками того, як цвіт нашої нації сміливо виступив на боротьбу за мирне життя свого народу.
Дуже сумно і нестерпно боляче усвідомлювати, що гинуть найкращі сини нашого українського народу. Велику ціну платить Україна за захист незалежності та за майбутню Перемогу.

Алешко Олексій Миколайович народився 1 березня 2003 року в с.Крищинці
3 2009 по 2020 рік навчався у Крищинецькій загальноосвітній школі 1-3 ступенів та закінчив 11 класів. За період навчання Олексій проявив старанність у навчанні, був добрим і наполегливим учнем.
Після закінчення школи вступив у Немирівське училище та здобув спеціальність електрогазозварювальник.
Одразу після закінчення училища Олексій Миколайович був призваний на строкову службу. Після повномасштабного вторгнення російської федерації, молодий захисник не вагаючись підписав контракт та взяв до
рук зброю.

Сержант, Алешко Олексій Миколайович служив інспектором прикордонної служби 1 категорії - водієм відділення моніторингу обстановки відділу прикордонної служби.

28 серпня 2023 року в районі населеного пункту Андріївка Донецької області, внаслідок безпосереднього бойового зіткнення з ворогом сержант, Алешко Олексій Миколайович загинув.

Незважаючи на молодий вік, наш земляк був хоробрим, цілеспрямованим, здатним приймати рішення в складних ситуаціях, він мужньо виконав свій військовий обов'язок.
Захищаючи всіх нас від окупантів, Олексій віддав найдорожче - своє життя.
Йому навічно залишиться всього 20 років...

Сьогодні юний воїн назавжди повернувся в рідне село «на щиті», люди вздовж шляху схилялись на коліна перед Героєм, який віддав у боротьбі за Україну своє життя.
На його подвір’ї майоріли синьо-жовті прапори з чорними стрічками. Він востаннє побував вдома, дорогами рідного села захисника провели в останню путь.
Літургія за військовим відбулася у церкві с.Крищинці.

Прощальні промови висловили начальник районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк, голова районної ради Василь Неборецький та керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Геннадій Приймак.

Вічний спочинок захисник тепер має на кладовищі в тихому куточку свого села. Героя поховали з усіма належними військовими почестями, під залпи почесної варти та державний гімн України.

Немає таких слів, які хоча б на мить могли полегшити горе рідних та близьких. У глибокій скорботі кожен з нас. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким, друзям, побратимам, односельцям.

Вічна пам'ять і слава українському Воїну, який захищав рідну Україну та кожного з нас.

Вічна пам'ять та Слава Героям України!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь