День працівника соціальної сфери

Дата: 03.11.2023 12:17
Кількість переглядів: 214

 

Фото без опису

Пріоритетними завданнями соціальної політики в умовах правового воєнного стану на сучасному етапі є підвищення якості та рівня доступності соціальних послуг.

Для забезпечення сервісного підходу до надання адміністративних послуг соціального характеру та дотримання принципу їх максимальної доступності для мешканців територіальної громади, відділ надання адміністративних послуг соціального характеру управління соціального захисту населення, відділ Центр надання адміністративних послуг та 19 старостинських округів підключенні до крипто-мережі Мінсоцполітики України, Програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» та впроваджено Єдину інформаційну систему соціальної сфери.

З першого дня повномасштабної війни Тульчин взяв на себе роль логістичного хабу, який приймає людей та слугує їх транзиту з прифронтової зони нашої держави. Так в Тульчинській громаді зафіксовано понад 8 500 осіб, які евакуювалися, рятуючись від окупації чи обстрілів. Частина з них залишилася в громаді інші транзитом поїхали далі. Зареєстрованих переселенців по громаді 5244 осіб, які отримали статус ВПО.

Ми в неоплатному боргу перед тими, хто загинув, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України на всіх рубежах фронту  нашої держави. Сьогодні дуже важливо, щоб кожен із нас на своєму місці робив усе, аби не зрадити пам’ять про Захисників та Захисниць України.

З метою впровадження експериментального проєкту інституту помічника ветерана у системі переходу від військової служби до цивільного життя в громаді проведено співбесіду по відбору кандидата у помічники  ветерана, який  надає послуги у підтримці ветеранів війни та  членів їх сімей, демобілізованих щодо їх реінтеграції та економічної незалежності на знак вдячності за їхній важливий внесок у стійкість, міцність та безпеку українського суспільства та держави.

 

КУ «Центр надання соціальних послуг»

Фото без опису

 

У комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Тульчинської міської ради функціонує  сім структурних підрозділів:

  • відділення соціальної роботи;
  • відділення соціальних послуг за місцем проживання;
  • відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання;
  • відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування;
  • відділення надання адресної натуральної та грошової допомоги особам/сім‘ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, при якому функціонує соціальна перукарня та при якому діє соціально-транспортна служба для перевезення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, в тому числі хворих на хронічну ниркову недостатність для отримання програмного гемодіалізу та інших маломобільних груп населення Тульчинської  міської територіальної громади;
  • віділення-притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статі, при відділенні – притулку діє мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі;      та
  • відділення-соціальний хостел «Ганнопіль».

 

Центр надає 18 соціальних послуг:

-догляд вдома

-денний догляд

-догляд стаціонарний

-соціальна адаптація

-соціальна інтеграція та

реінтеграція

-представництво

 інтересів

-посередництво (медіація)

-соціальна профілактика

-натуральна допомога

-консультування

-надання притулку

-соціальна реабілітація

-соціальний супровід сімей (осіб)

, які перебувають в

складних життєвих обставинах

-соціальний супровід  сімей, у яких виховуються діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування

-підтримане проживання

-екстрене (кризове) втручання

-інформування

-транспортна послуга.

 

Соціальні послуги надаються отримувачам:

  • за рахунок бюджетних коштів;
  • з установленням диференційованої плати залежно від доходу отримувача соціальних послуг;
  • за рахунок отримувача соціальних послуг або третіх осіб.

Виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення «Про надання платних соціальних послуг комунальною установою «Центр надання соціальних послуг» Тульчинської міської ради», яким затверджено Положення про порядок встановлення тарифів на платні соціальні послуги, що надаються комунальною установою «Центр надання соціальних послуг», тарифи  та розрахунки на  платні  соціальні  послуги на 2023 рік.

Зміцнилась матеріальна база та покращились умови проживання мешканців відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання. Проведено поточний ремонт кімнат, душових та туалетів в будівлі житлових корпусів.

Центр надання соціальних послуг надає соціальні послуги населенню , яке постраждало від війни. Всі соціальні послуги надаються безоплатно

військовослужбовцям Збройних сил України, ветеранам війни, які брали участь в захисті Батьківщини та членам їхніх сімей, сім’ям загиблих, сім’ям зниклих безвісти та сім’ям захисників, позбавлених свободи внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Всього у 2023 році надано 252 соціальні послуги: серед них : відвідано та надано разові інформування сім’ям Захисників та Захисниць,  консультування послуг, соціальна профілактика, соціальна адаптація,  натуральна допомога, представництво інтересів,  соціальний супровід.

 

КУ «Тульчинський центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю «Промінь надії»

 

Фото без опису

 

Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» Центр надає 6 соціальних послуг.

На  обліку перебуває  33 отримувачі, із них 5 ВПО.

КУ Центр «Промінь надії» став переможцем та отримав фінансування  за програмою  безпеки людини  Посольства Японії «КУСАНОНЕ» . За проектом «Покращення санітарних умов у Тульчинському центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю «Промінь надії» у 2022 році проведено будівельні робіти із заміни покрівлі та утеплення фасадів приміщення закладу. Загальна вартість будівництва 2 750 000 грн. Без співфінансування.

Рішенням Тульчинської міської ради передано на баланс комунальної установи адмінбудівлю , розташовану у с. Кинашів. В подальшому планується  перетворення будівлі старої школи в  доступний, сучасний, креативний та інклюзивний ХАБ - простір для розвитку соціальних майстерень.
У 2022 році приміщення облаштовано системою опалення  з твердопаливним котлом, проведено ремонт каналізаційної системи.

У квітні 2023 році подано на заявку до Фонду «Abilis», сновним спонсором Фонду є Міністерство закордонних справ Фінляндії, і  8 вересня 2023 року  отримали позитивний результат розгляду проекту «Тепличне господарство -  крок до зайнятості  осіб з інвалідністю» на загальну суму 400,0 тис. грн.

 

Життя людини до тих пiр мaє цiннiсть, поки людинa може допомaгaти iншим.

 

Від щирого серця вітаємо із професійним святом людей, чия праця сповнена гуманізму, милосердя і тепла – працівників соціальної сфери! Це свято тих, хто постійно опікується проблемами людей, забезпечує їх потреби. Вашу чуйність відчувають широкі верстви населення і, насамперед, пенсіонери та інваліди, діти-сироти, малозабезпечені та багатодітні сім’ї, безробітні громадяни. Піклуючись про людину, її майбутнє, забезпечуючи надання соціальних гарантій і допомоги тим, хто потрапив у нелегкі життєві ситуації, ви робите вагомий внесок у розбудову демократичного, громадянського суспільства. Щиро дякую вам за сумлінну працю і вірю: ми з вами єдині у прагненні соціальної справедливості, людяності, добра, у бажанні, щоб мешканці нашої громади мали гіду роботу та гідне життя.

Співробітники соціального захисту вірять у перемогу України. Вони завжди готові допомагати нашим співгромадянам у важкі моменти та підтримувати той опір та силу, які зростають у нашій країні. Україна має неймовірний потенціал і визначеність для досягнення перемоги в усіх аспектах життя, і соціальні працівники готові допомагати реалізувати цей потенціал для кожного громадянина.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь