Створено Раду ВПО

Дата: 09.11.2023 16:48
Кількість переглядів: 181

Тульчинська територіальна громада взяла під свою опіку внутрішньо переміщених осіб, які через збройну агресію росії втратили свої рідні міста та домівки. Перше засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб у Тульчинській територіальній громаді відбулося 8 листопада.

Головною метою Ради є надання допомоги в інтеграції внутрішніх переселенців та координація роботи місцевих органів влади для забезпечення їхніх прав та інтересів. Однією з ключових задач Ради є забезпечення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, допомога у працевлаштуванні, житлове забезпечення, а також надання психосоціальної, медичної та правової допомоги.

На першому засіданні було обрано керівника Ради ВПО - Едуарда Лебедька, внутрішньо переміщену особу з Маріуполя. Заступником керівника стала Олександра Шлапакова з Києва, також внутрішньо переміщена особа, а на посаду секретаря обрали Вікторію Пінчук з Олешок, яка також пережила внутрішнє переміщення.

Однією з важливих функцій Ради є передача досвіду. Учасники ради діляться своїм досвідом та знаннями щодо адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб, створюючи спільноту, яка сприяє підтримці та поліпшенню умов життя тих, хто втратив все через війну.

Рада також активно виступає за права внутрішньо переміщених осіб, вносячи пропозиції щодо законодавчих ініціатив та політичних рішень, спрямованих на підтримку цієї групи людей. Вона є справжньою частиною спільноти, що має потужність змінювати життя тих, хто впав жертвою війни, і робити це разом.

Склад Ради ВПО сформували з представників внутрішньо переміщених осіб та спеціаліств профільних підрозділів Тульчинської міської ради.

Перша зустріч була ознайомчою. На ній обговорили організаційні питання та розглянули план подальших дій.

Рада створює та реалізує спільні проекти й ініціативи. Люди вносять свої ідеї та енергію в спільні зусилля для поліпшення умов та підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Ще однією важливою частиною роботи ради є передача досвіду. Учасники ради діляться своїм досвідом та знаннями щодо адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь