Виконавчий комітет схвалив проєкт бюджету Тульчинської міської територіальної громади на 2024 рік

Дата: 01.12.2023 14:29
Кількість переглядів: 110

29 листопада 2023 року виконавчий комітет Тульчинської міської ради схвалив проєкт бюджету Тульчинської міської територіальної громади на 2024 рік і рекомендував його на розгляд чергової сесії Тульчинської міської ради.
За словами начальника фінансового управління міської ради Ірини Тихонюк, головний фінансовий документ громади розроблений на базі уточнених основних прогнозних показників економічного і соціального розвитку, які враховують дії правового режиму воєнного стану, та із застосуванням чинних норм Бюджетного та Податкового кодексів. В основу розрахунків покладено показники доходів, видатків та обсяги міжбюджетних трансфертів, передбачені Законом України «Про Державний бюджет України на 2024 рік», прийнятого Верховною Радою України 09 листопада 2023 року.

У цілому ресурс бюджету громади на 2024 рік обрахований в сумі 447,8 млн. грн., з них:
- власні доходи загального фонду – 318,8 млн.грн.
- міжбюджетні трансферти – 121,6 млн.грн.
- доходи спеціального фонду – 7,4 млн.грн.

Головним фактором, що вплине на зменшення надходжень бюджету громади у наступному році є зарахування податку на доходи фізичних осіб із грошового забезпечення військовослужбовців до державного бюджету, розрахункові втрати становитимуть близько 50 млн.грн.
Основним джерелом доходів у наступному році залишається податок на доходи фізичних осіб, питома вага якого зменшилася і тепер становитиме 62%.
У наступному році заплановано мобілізувати 197,7 млн.грн. цього податку.
Друге місце за обсягом надходжень належить місцевим податкам та зборам, питома вага яких у наступному році зросте і становитиме 26,2%, прогнозна сума надходжень 83,4 млн.грн.

Обсяг видатків бюджету громади на 2024 рік визначений в сумі 448,8 млн.грн., з них на утримання соціально-культурної сфери передбачається спрямувати 362,7 млн.грн. або 81% усіх видатків. За галузевою структурою
найбільший обсяг займають видатки на освіту – 63%, на державне управління – 11%, на соціальний захист – 8%, на житлово-комунальне господарство та ремонт доріг – 7%, на охорону здоров‘я – 4,5%, на культуру – 4%, на фізичну культуру і спорт – 0,8%.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь