Щороку 14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2023 15:48
Кількість переглядів: 98

Щороку 14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС, або, як його просто називають, – День ліквідатора. У цю дату згадують усіх, хто, ризикуючи своїм життям і здоров’ям, зберіг нам майбутнє і кого, на жаль, уже немає серед нас.

Ця пам’ятна дата була затверджена указом Президента України 10 листопада 2006 року. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які мешкають у Тульчинській міській територіальній громаді, отримають від громади одноразову матеріальну допомогу.

Сьогодні в парку "Пам'ять" в м.Тульчин відбулося покладання квітів до пам'ятного знаку «Дзвони Чорнобиля» до Дня ліквідатора аварії на ЧАЕС за участю міського голови Валерія Весняного, очільника районної військової адміністрації Олександра Гаврилюка  та районної ради Василя Неборецького. Після покладання представники влади зустрілися у музеї «Пам‘ять Чорнобиля» з ліквідаторами наслідків аварії, щоб згадати про їх подвиг, обговорити болючі питання та побажати міцного здоров'я кожному.

Глибоко вдячні усім учасникам ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, які виявили героїзм, самовідданість та мужність у тих екстремальних обставинах. Схиляємо голови перед тими, хто не дожив до цього дня, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання. Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи.

Щиро дякуємо за Ваш великий подвиг, мужність та героїзм! Низький уклін та глибока шана!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь