Новини
15 Жовтня, 2019 р., 09:34
Гості фестивалю мали можливість спробувати смачні страви, які приготували за власним рецептом господині з кожного села нашої громади, та скуштувати головну страву фестивалю - "Тиманівську кашу". Це особлива страва, яка відома ще з часів козацтва. Готують її з квашеної капусти, пшоняних круп і сметани, іноді – з додаванням яєць. Минулого року тиманівську кашу занесли до реєстру об’єктів нематеріальної культурної спадщини Вінниччини!
11 Жовтня, 2019 р., 09:35
Маєте бажання 12 жовтня відвідати фестиваль традиційних подільських страв "Диво з горнятка" в с.Тиманівка, але не має чим доїхати?
Пропонуємо безкоштовний проїзд автобусом.
Відправлення від Тульчинського районного будинку культури о 10.00 та 11.30
10 Жовтня, 2019 р., 17:02
10 жовтня відбувся тренінг з питань впровадження ХАСП – системи безпеки харчових продуктів. 2019 року підприємства повинні створити систему управління безпекою харчових Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP).
10 Жовтня, 2019 р., 16:52
9 жовтня відбувся тренінг за участі Анастасії Ланіної - регіонального координатора проекту ЄС/ПРООН "HOUSES" на тему «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень». Перш за все пані Анастасія розповіла про налагодження роботи ОСББ та його ефективність. Учасники дізналися про правові аспекти програми "Енергодім", яка дозволяє отримати часткову компенсацію витрат на комплексну термореновацію багатоквартирних будинків.
07 Жовтня, 2019 р., 11:55
12 жовтня у селі Тиманівка вдруге відбудеться фестиваль традиційних подільських страв "Диво з горнятка".
Тиманівська каша - це не лише гастрономічний шедевр! Віднедавна вона занесена до реєстру об'єктів нематеріальної культурної спадщини Вінниччини. І це заслужено, адже засипана капуста має свою історію і сягає своїми коріннями у часи козаччини. Всім відомо, що суворівські солдати смакували її, коли розміщувалися у Тиманівці.
Страва надзвичайно багата на поживні речовини. Її приготування треба починати із благословення, молитви та гарного настрою. На 10 літрів джерельної води потрібен кілограм квашеної у діжці капусти. Додати кілограм пшона, 200 грамів вершкового масла, 10 середніх цибулин, 5 домашніх яєць, півлітра молока, 100 грамів манної крупи, 300 грамів домашньої олії. Сіль за смаком та 5 штучок лаврового листя. Незмінний інгредієнт – українське сало, як свіже, так і вистояне. Обов’язково страва прикрашається свіженькими шкварочками.
Рецепт «Засипаної капусти» можна знайти і в Інтернеті, але секрет приготування – це душа тиманівської людини. Тому всіх поціновувачів смачної їжі та любителів справжнього українського свята запрошуємо на фестиваль!
04 Жовтня, 2019 р., 16:04
4 жовтня 2019 року в приміщенні Тульчинської дитячої музичної школи відбулися урочистості з нагоди Всесвітнього дня вчителя.
03 Жовтня, 2019 р., 13:36
Музей-квартиру Леонтовича перетворять у Музей мелодії пісні "Щедрик".
03 Жовтня, 2019 р., 12:14
Служба в Армії – це школа мужності, хоробрості і стійкості, особливого гартування волі та характеру, які залишаються у людини на все життя.
01 Жовтня, 2019 р., 16:44
За підсумками січня - вересня 2019 року до бюджету отг м.Тульчин мобілізовано власних доходів в сумі 90 920,5 тис. грн., що становить 76,4% до затвердженого плану на рік з урахуванням внесених змін. Порівняно з відповідним періодом минулого року обсяг доходів загального фонду зріс на 14 182,6 тис. грн. або на 18,5%. Планові показники по доходах на 9 місяців виконано на 101,4%.