Тульчинський сервісний центр головного управління ПФУ у Вінницькій області

14 Березня, 2019 р., 08:27
? 2019-го мені виповнюється сорок років (народилася 1979 року). Який стаж мені треба мати для одержання мінімальної пенсії після досягнення пенсійного віку?
13 Березня, 2019 р., 08:29
? Я працював одночасно на двох посадах на шкідливому виробництві. Чи буде зараховано цю роботу до пільгового стажу?
06 Лютого, 2019 р., 15:22
? З 18 листопада 2017 року одержую пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». До цієї дати одержував пенсію, обчислену відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», як колишній працівник органів внутрішніх справ. Чи маю я право на перерахунок і виплату пенсії за період із 1 січня 2016 року по 17 листопада 2017 року? ?? Для здійснення перерахунку пенсії та її виплати за період із 1 січня 2016 року по 17 листопада 2017 року в порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 21.02.2018 № 103, Ви маєте звернутися до відповідного органу Пенсійного фонду із заявою про поновлення виплати пенсії відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».
06 Лютого, 2019 р., 15:21
? Я народилася в червні 1962 року, маю 31 рік страхового стажу, виховала трьох дітей. У якому віці я матиму право на пенсію за віком? ?? Відповідно до абзацу першого статті 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» особи мають право на призначення пенсії за віком після досягнення віку 60 років та за наявності страхового стажу не менше як 15 років по 31 грудня 2017 року. ?? Із 2018 року право на призначення пенсії за віком після досягнення віку 60 років мають особи за наявності страхового стажу від 25 до 35 років (у 2018 — 25 років, у 2019 — 26 років та ін, у 2028 — 35 років). ?? Ви досягнете пенсійного віку 60 років у 2022 році. Необхідний страховий стаж для Вас становитиме не менше як 29 років. ?? Отже, за наявності 31 року страхового стажу право на пенсію за віком Ви набудете після досягнення віку 60 років. ?? Чинне законодавство не передбачає призначення пенсії зі зменшенням пенсійного віку матерям, які народили трьох дітей. ?? Одночасно повідомляємо, що за період до 01.01.2005 р. час догляду непрацюючої матері за малолітніми дітьми до досягнення кожною дитиною трирічного віку зараховують до страхового стажу на підставі записів у трудовій книжці та свідоцтв про народження дітей. Із 01.01.2005 р. до страхового стажу зараховують період отримання допомоги для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та/або допомоги при народженні дитини на підставі даних системи персоніфікованого обліку.
05 Лютого, 2019 р., 09:18
Якщо пенсіонер працює, це впливає на його право на доплати, надбавки, підвищення, а також перерахунки пенсії в разі зміни прожиткового мінімуму. Тому пенсія пенсіонера, що працює або здійснює підприємницьку діяльність, буде іншою.
05 Лютого, 2019 р., 09:16
? Мені 19 років. Одержую пенсію в разі втрати годувальника, призначену відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Із 1 вересня 2017 року навчаюсь в інституті за денною формою навчання. Із лютого поточного року планую змінити форму навчання на заочну. Чи матиму я право під час навчання на заочній формі на одержання пенсії в разі втрати годувальника?
04 Лютого, 2019 р., 11:46
Поліпшення якості обслуговування громадян – одне з ключових завдань органів Пенсійного фонду України, для виконання якого створюються нові сервіси та можливості для наших громадян. Так, з жовтня поточного року запроваджено новий сервіс надання електронних документів. Для роботодавців з’явилась можливість самостійно отримувати електронні довідки про страховий стаж та відповідно сплату страхових внесків за своїх працівників. З метою нарахування лікарняних, зокрема для підтвердження страхового стажу, надається довідка “Дані про трудовий та страховий стаж” додаток 9, яка формується за весь період роботи застрахованої особи та відображає загальний трудовий та страховий стаж особи. Пенсійним фондом доопрацьовано даний сервіс, тож роботодавець може замовити Додаток 9 та отримати його за 5 хвилин від імені юридичної особи. Сервіс орієнтований на користувачів веб-порталу ПФУ, які увійшли на портал за допомогою електронного цифрового підпису. Варто зазначити, що сервіс є абсолютно безкоштовним і може бути корисним кожному роботодавцю. Таким чином, страхувальник зможе отримати на веб-порталі інформацію про страховий стаж своїх працівників, що необхідно при нарахуванні лікарняних, дистанційно, не відвідуючи органи ПФУ.
04 Лютого, 2019 р., 11:22
Заборгованість з єдиного внеску ставить під загрозу своєчасність виплати пенсій, які для значної частини громадян є основним джерелом доходів, а також призводить до не зарахування працівникам підприємств страхового стажу при виході на пенсію. Тому погашення заборгованості суб’єктами господарювання з єдиного соціального внеску, який формує дохідну частину Пенсійного фонду України тому на особливому контролі. Також звертає увагу, несплачена сума стає податковим боргом та відбувається нарахування 20% штрафної санкції (п.2 частини одинадцятої ст. 25 Закону № 2464). На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотків суми недоплати за кожний день прострочення платежу. Причому на такі борги термін позовної давності не розповсюджується.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь